پیچک فایل

سیما فایل دانلود مقاله گزارش کارآموزی پروژه نمونه سوال

پیچک فایل

سیما فایل دانلود مقاله گزارش کارآموزی پروژه نمونه سوال

گزارش کارورزی کارخانه کفش

گزارش کارورزی کارخانه کفش

گزارش کارورزی کارخانه کفش

گزارش کارآموزی در کارخانه کفش

 فصل اول
مشخصات عمومی کارخانه
روش تولید پوسته بالایی کف دمپایی
روش تولید رویه کفش یا پسته ای
روش تولید پوسته زیرین کف یا کف اصلی
چارت سازمانی شرکت
نقشه شرکت شماره 1 یا شرکت تولید
نقشه شرکت شماره 2 یا انبار کارخانه

فصل دوم
جداول ، نمودارها و نقشه ها
نمودار مونتاژ

فصل سوم
زمان سنجی
زمان سنجی پسته ای
قسمت برش )
زمان سنجی قسمت دوخت دور پسته ای
زمان سنجی قسمت میخچه زنی
زمان سنجی قسمت سگک زنی
زمان سنجی قسمت برش پوسته بالایی کف
زمان سنجی قسمت شابلون زنی
زمان سنجی پوسته زیرین کف
زمان سنجی قسمت اتصال پسته ای و پوسته ای
زمان سنجی قسمت برش ضایعات کف کفش

فصل چهارم :
ارزیابی ، نتیجه گیری ، پیشنهاد
مشکلات کارخانه
پیشنهادات
نتیجه گیری

فصل اول
مشخصات عمومی کارخانه
شرکت کفش طوفان در سال 1372 در شهر هیدج توسط چهار نفر تاسیس شد و سپس شرکت مذکور پس از چند سال به تهران انتقال یافت و بالاخره درسال 1378 به شهرک صنعتی حسین آباد صایین قلعه واقع در 60 کیلومتری جاده زنجان –تهران انتقال یافت .
وضعیت مالک شرکت به صورت شراکتی است که از چهار نفر تشکیل شده که هر کدام به نسبت مساوی از شرکت سهم دارند افراد سهیم در شرکت هیئت مدیره شرکت را تشکیل می دهند که با نظر خود مدیر عامل شرکت را انتخاب می کنند شرکت طوفان 000/30 متر مربع مساحت دارد و از دو قسمت تشکیل شده است که شرکت اول یا شرکت تولیدی که 000/20 متر مربع مساحت دارد و شرکت دوم یا انبارهای شرکت که تقریباً 000/10 متر مربع مساحت دارد و از دو انبار مواد اولیه و محصولات تشکیل شده است . دفتر فروش شرکت در تهران واقع شده و وظیفه فروش محصولات و خرید مواد اولیه را عهده دارد . مدیر عامل شرکت دارای لیسانس مدیریت صنعتی و کارگران شرکت نیز دارای حداقل مدرک دیپلم هستند . محصولات شرکت عبارتند از : دمپایی راحتی ، کتانی ، کفش ورزشی ، صندل و ...
روش تولید محصولات به صورت نیمه اتوماتیک است و دستگاه های موجود عبارتند از : دستگاه برش تحت فشار ( دو دستگاه ) ، دستگاه میخچه زنی ، دستگاه سگک زنی ، دستگاه برش معمولی ، دستگاه قالب گیری و تزریق (PU) دستگاه مخلوط کن ، گرمکن و چرخ دوخت .
پروژه تهیه شده در مورد دمپایی راحتی است که روش تولید آن به شرح زیر است :
به طور کلی دمپایی راحتی از سه قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از : پوسته بالایی کف دمپایی ، قسمت رویه دمپایی یا پسته ای و پوسته زیرین کف دمپایی یا کف اصلی که روش تولیدهر کدام توضیح داده خواهد شد . مواد اولیه مورد نیاز شرکت فوم ، سگک یا بند دمپایی ، میخچه ، ماده POLYOL، ماده ISO CYANATE، رنگ دلخواه ( برای تولید دمپایی با رنگهای مختلف ) می باشد که از کارخانجات دیگر خریداری می شوند .
روش تولید پوسته بالایی کف دمپایی
پوسته بالایی به صورت لایه های فوم است که توسط دستگاه برش ، برش داده می شود برش فوم بدین صورت است که ابتدا فوم را در دستگاه قرار داده و سپس قالب را روی فوم قرار می دهند و دستگاه به طور اتوماتیک عمل کرده و با فشار آن را برش می دهند پس از برش قطعه بریده شده به دستگاه شابلون زنی می گویند پس از شابلون زنی پوسته بالایی آماده شده و در کنار دستگاه PUانبار می شود .
روش تولید رویه کفش یا پسته ای
رویه کفش که ما از این به بعد با نام پسته ای از آن یاد خواهیم کرد نیز همانند پوسته بالایی به صورت لایه های فوم بوده و با دستگاه برش تحت فشار برش داده می شود ولی قالب پسته ای با قالب پوسته بالایی متفاوت است . پس ازبرش پسته ای آن را به دستگاه دوخت حمل می کنند در آنچا پسته را دور دوزی می کنند دور دوزی پسته ای برای بالا بردن استقامت آن و همچنین زیبایی کفش است پس از دوخت نوبت میخچه زنی است که این کار توسط دستگاه میخچه زنی صورت می گیرد مرحله بعدی وصل کردن بند یا همان سگک روی پسته ای است پس از وصل کردن سگک پسته ای نیز آماده شده و به دستگاه PUحمل می شود و در آنجا انبارش می شود .
روش تولید پوسته زیرین کف یا کف اصلی :
ابتدا دو ماده ISO Cyanate, Poloyolکه به صورت جامد می باشد در بشکه های دربسته به شرکت می آیند . این دو ماده در داخل گرمکن قرار داده شده و به مدت 24 ساعت در دمای 75 درجه گرم شده و به صورت مایع در می آیند پس از گرم کردن ، رنگ مورد دلخواه به polyolاضافه می شود و ماده ISO Cyanate, Poloyolبه دستگاه مخلوط کن که دارای یک مخزن است منتقل شده و در آنجا مخلوط می شوند پس از این مراحل دو ماده فوق به دستگلاه puمنتقل می شوند . پس از انجام مراحل فوق نوبت به مرحله اصلی تولید بعنی اتصال پوسته بالایی ، پسته ای و تشکیل پوسته پاییم کف می رسد پسته ای و پوسته بالایی را روی قالب سوار کرده و پوسته پایینی شکل می گیرد و باعث اتصال پسته ای و پوسته ای بالایی و پایینی به هم می شود و سپس نوبت به تزریق می رسد در این مرحله نوعی را روی دمپایی تزریق می کنند که باعث براق شدن دمپایی می شود . پس از این مراحل ضایعات کف دمپایی برش داده می شود و در کارتن های مخصوص بسته بندی شده و به انبار کارخانه منتقل می شود .
چارت سازمانی این شرکت بسیار ساده است . در این شرکت مدیر عامل زیر نظر هیئت مدیره شرکت که سهامداران شرکت هستند عمل می کند و بخش های دیگر کارخانه نیز بیشتر زیر نظر مدیر عامل کار می کنند . البته قسمت های مرتبط با تولید زیر نظر مهندس کارخانه کار می کنند .
چارت سازمانی شرکت به صورت زیر است :
از نکات جالب در چارت سازمانی شرکت قرار داشتن قسمت نگهبانی زیر نظر سرپرست است که نشان می دهد سرپرست در این شرکت دارای نفوذ زیادی است و بیشتر امور تولیدی زیر نظر سرپرست انجام می شود دمپایی راحتی تولیدی این شرکت در بازار با نام chipsشناخته می شوند .
رکت کفش طوفان از دو شرکت مجزا تشکیل شده است که کارخانه شماره 1 از دو سوله تشکیل شده است که این دو سوله در کنار هم قرار دارند و مساحت کارخانه شماره 1 یا قسمت تولیدی 000/20 متر مربع است کارخانه شماره 2 شامل دو انبار است که یکی انبار مواد اولیه و دیگری انبار محصولات کارخانه است که در فاصله 300 متری قسمت تولیدی قرار دارد و مساحت آن 000/10 متر مربع است .

 

مدیریت در آموزش و پرورش

مدیریت در آموزش و پرورش

مدیریت در آموزش و پرورش

مدیریت در آموزش و پرورش

 

فهرست مطالب

مقدمه............................................................................... 4

تـعریف مدیـریت .................................................................. 9

وظایف مدیــر در امــور دانش آمــوزان....................................... 11

پیشنهادها.......................................................................... 22

وظایف مدیـر در امــــور کارکنـــان............................................ 23

وظایف مدیــران در امــور اداری و مالـی ..................................... 27

تعریف جو سازمانی................................................................. 27

تفاوت جو با فرهنگ سازمانی...................................................... 29

عوامل موثر در تعیین جو مدارس.................................................. 33

شاخص های جو سالم سازمانی.................................................... 34

مشکلات مدیریت در مدارس کوچک.............................................. 41

اهم مشکلات در مدارس کوچک................................................... 43

مشکلات اداری و مالی................................................................ 48

اهمیت، فواید و نقش پژوهش در تدریس......................................... 49

مدیران باید بدانند که................................................................. 54

بهبود بخشیدن به مدیریت مدرسه ................................................. 92

مدیریت در کلاس...................................................................... 94

ضرورت و اهمیت مدیریت آموزش.................................................. 95

ده بخش از قلمرو مدیریّت آموزشی.................................................. 100

منابع........................................................................................ 108

 

مقدمه:

بطور کلی آموزش و پرورش به عنوان یکی از عظیم‎ترین و فراگیرترین نهادهای اجتماعی شناخته شده است که اکثر مردم به نوعی با آن در ارتباط می‎باشند. آموزش و پرورش منشاء بالقوة تغییرات مهم و ارزشمند در تمامی ابعاد مختلف زندگی افراد و جامعه می‎باشد. با توجه به این گستره و اهمیت و با توجه به پیچیدگی حاکم بر فعالیت‎های آموزشی، مشخص می‎شود که اداره مطلوب سازمانهای آموزشی کاملاً وابسته به انجام فعالیت‎هایی است که به صورتی دقیق و منظم در پرتو فعالیت‎های علمی و پژوهشی تدارک دیده شده باشند. با توجه به این حساسیت است که در نظام تعلیم و تربیت، هیچ تصمیم و برنامه فراگیری نباید قبل از تأیید صحت و درستی آن به مرحلة اجرا در آید. این تأیید عموماً از طریق استفاده از روشهای علمی،  قابل دسترسی است.

برای کنترل، نظارت و ارزشیابی، فعالیت‎های این نهاد گسترده و پیچیده و همچنین حصول اطمینان از صحت اجرای برنامه‎های آن، شیوه‎ها و تدابیر قابل اتکایی وجود دارد که مهمترین آنها «پژوهش» می‎باشد. ضرورت و اهمیت «پژوهش» در نظام آموزش و پرورش احساس شده و حمایت بیشتری را می‎طلبد. در این مقاله، ابتدا برخی از کلمات و اصطلاحات کلیدی تعریف شده و سپس به نقش پژوهش در تدریس پرداخته می‎شود.

- دیوئی (Dewey)[1][1][1] (1933) در کتاب «چگونه ما فکر می‎کنیم» می‎گوید : اولین مرحلة تحقیق احساس وجود یک «مشکل» است به این معنی که پژوهشگر، در کار خویش با «مانع» یا «مشکلی» روبرو گردیده است که در حل آن ابهام یا تردید دارد. (4)

- تحقیق علمی یک عمل دستوری است و هدف آن کشف حقیقت درباره موضوعی است که مورد تحقیق واقع می‎شود. حقیقت علمی یک آگاهی Information واقعی و عینی از علل و آثار پدیده‎ها و ارتباط آنها با همدیگر است. چنین حقیقتی یک واقعه Fact یا یک قانون علمی خوانده می‎شود. تحقیق علمی حرکتی است از حالت علم کمتر به حالت علم بیشتر از مجهول به معلوم.

این حرکت شامل مراحل مشخصی است که به ترتیب خاص و هر یک با روش معین انجام می‎گیرد.

گزارش کارآموزی حسابداری در شرکت تعاونی

گزارش کارآموزی حسابداری در شرکت تعاونی

گزارش کارآموزی حسابداری در شرکت تعاونی

 

گزارش کارآموزی حسابداری در شرکت تعاونی مرزنشینان باجگیر  

عنوان                                                                                                                   
مقدمه  1
فصل 1 )
تاریخچه مرزنشینان خراسان 2
تاریخچه شرکت تعاونی مرزنشینان باجگیران 3
محل فعالیت کارآموزی  3
مساحت محل کارآموزی 3
تعداد پرسنل 3
موضوع شرکت 3
نوع فعالیت 4
انواع خدمات 4
مالکیت در اقتصاد شرکت 5
ترکیب مدیران 5
اهداف شرکت 6
کلیات تشکیل شرکت های تعاونی 6
تغییرات سرمایه در شرکت های تعاونی و نحوه ثبت حسابداری آنها 6
تقسیم سود در شرکت تعاونی 8
چارت سازمانی شرکت 11
فصل 2 )
گزارش فعالیت های انجام شده در مدت کارآموزی 12
گزارش فعالیت ها به صورت روزانه 14
گزارش فعالیت ها به صورت هفتگی 15
گزارش فعالیت ها به صورت ماهانه 18
سیستم حسابداری شرکت 20
نرم افزار حسابداری شرکت 26
ارزیابی بخش های مرتبط با فعالیت کارآموزی 34
فصل 3 )
نتیجه گیری 37
پیشنهادات 38
ضمائم و پیوست ها
 
 

مقدمه :

تعاون پایه و اساس زندگی اجتماعی است . در اصطلاح لغوی تعاون به معنای کمک و همکاری ، تشریک مساعی در رفع نیازمندیهای همگانی می باشد که در بالاترین حد خود به عنوان یک سازمان اجتماعی بالاترین حد تفکر نوع دوستانه را پدیدار می نماید و تجلی کار آن نهضت تعاون جدید است که با تلاش های پیگر و انسان دوستانه افرادی همچون رات اون ، دکتر ویلیام کینگ از انگلستان و سن سون و چارلز فوریه از فرانسه و هزاران تلاشگر دیگر در واکنش به نابسامانی های ناشی از نظام صنعتی صورت گرفت ، و بالاخره در انگلستان تشکیل شرکت تعاونی پیشگامان عدالتخواه را چندین نقطه عطفی که نهضت تعاون را به عنوان نوعی مکتب اجتماعی ، اقتصادی با اصول و آرمان های مشخص ثبت نمود 

فصل اول

تاریخچه مرزنشینان خراسان :

خراسان با مساحت 313000 کیلومتر وسعت ، برزگترین استان کشور می باشد که از طرف شمال شرق کشور 750 کیلومتر مرز مشترک ،کشورهای افغانستان و ترکمنستان را دارا است .

در قدیم الایام به لحاظ فرار داشتن مسیر جاده ابریشم خراسان ازاهمیت ویزه ای در زمینه تجارت و صادرات مرزی برخوردار بود .

 مرزنشینان این مناطق بخاطر برخورد با کاروانها و بازرگانان ، با ملیت و معاشرت و فرهنگ های متفاوت و متمایز ملل آشنایی یافته اند ، لذا از شخصیت ویژه و با ثباتی و حتی متمایز برخوردارند و علی رقم محرومیت و استضعاف و کمبود امکانات رفاهی صرفاً به لحاظ عرق میهن دوستس و عزت و رمزداری از این مناطق گاهاً با آب و هوای نامناسب و متغیر سکنی گزیده و روزگار را سپری می کنند .

مرزنشینان با زندگی در این مناطق وسوسه عده ای سود جو و دنیا پرست که با تشکیل باندهای درون مرزی و برون مرزی با عوامل غیر بوهی به امر قاچاق اشتغال دارند مبارزه و به لحاظ تداوم و تحکیم مقابله به مثل با آنان مبادلات مرزی مشروع را کار خود دانسته و با اختصاص سهمیه ارزی برای مرزنشینان بسترسازی مناسبی برای کسب و کار قاونونی و شرعی از اشتغال زایی مثبت و سازنده فراهم نموده است .

همانطور که از سالیان دور در سایر استان ها طرح مبادلات مرزی به اجرا در آمده بود ، با پی گیری های استانداری محترم استان خراسان درسال 1377 سهمیه ارزی مرزنشینان خراسان برقرار گردید و حسننظر مدیریت محترم اداره کل تعاون و وصاطت بی شائبه کارشناسان محترم اداره تعاون خراسان و ادارات تعاون شهرستان ها در همان سال 18 شرکت تعاونی مرزنشینان درسرتاسر نقاط مرزی استان تأسیس گردیده و قسمت نظارت هیأت محترم اجرایی مرکب از استانداری و ادارات کل تعاون و اداره کل بازرگانی و ناظر محترم گمرکات سهمیه ارزی سال 77 جذب گردید .

تاریخچه شرکت تعاونی مرزنشینان باجگیران :

 شرکت تعاونی مرزنشینان باجگیران ، در تاریخ 18 مهرماه 1377 تحت شماره 449 در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسید و در تاریخچه 18 بهمن 1377 در شهرستان قوچان تأسیس شد .

تأسیس شرکت با زحمات و مشکلات عدیده ای همراه بود ولی عده ای از مرزنشینان تحصیل کرده و متعهد و آینده نگر به عنوان هیأت مرسس پیشقدم  شده وبا مراجعات حضوری مکرر در روستاهای مرزی تا حدودی در امر تأمین یک سوم سرمایه مورد نظر به عنوان سهام نقدی موفق بودند .

شرکت با تعداد 716 خانوار که شامل 4138 نفر می باشد به عضویت خود داشته که سقف ارزی آن 774764 دلار  میباشد که در سال های بعدی این روند رو به رشد جهت عضو گیری در روستاهای بخش باجگیران ادامه داشته تا جایی که جمعاً 26 روستا و حوزه فرعی را به عضویت دارد .

محل فعالیت کار آموزی :

شرکت تعاونی مرزنشینان باجگیران . استان خراسان رضوی –شهرستان قوچان ، ساختمان شماره ( 2 ) –میدان فلسطین ، خیابان صحرایی ، پلاک ، بخش اداری ، قسمت حسابداری .

 مساحت محل کار آموزی :

 شرکت دارای 2 ساختمان مجزا می باشد که به شرح ذیل می باشد :

ساختمان شماره (1) ک 250 متر مربع که 120 متر مربع مربع انبار و 130 متر مربع خوابگاه می باشد .

ساختمان شماره (2) : 250 متر مربع که 80 متر مربع فروشگاه و 120 متر مربع ساختمان اداری میباشد .

تعدا پرسنل : 1- مدیر عامل 2- حسابدار 3- امور دفتری 4- فروشنده 5- انباردار

موضوع شرکت :

شرکت دارای اساسنامه می باشد که موضوع شرکت در آن قید شده و به شرح زیر می باشد :

1-مبادلات مرزی (صادرات و واردات )

2- مدت شرکت : از تاریخ 15/10/1377 به مدت نامحدود

3- مرکز اصلی شرکت : قوچان –باجگیران

4-سرمایه شرکت : مبلغ 48600000ریال ، شامل 486 سهم یکصد هزار ریالی

نوع فعالیت :

فعالیت شرکت از نوع توزیعی است که در اساسنامه به اختصار شرکت نامیده شده است . و حداقل 51% سرمایه آن به وسیله اعضاء تدمین می شود. هدف از تأسیس و فعالیت شرکت همانند سایر شرکتهای تعاونی ، تأمین نیازمندیهای اعضا در چهار چوب مصالح عمومی و کاهش هزینه ها و قیمت ها است .

 در این راستا فعالیت های شرکت به صادرات و واردان کالاها گسترش یافته است . لازم به ذکر است که تعاونی های مرز نشینان رأساً سهمیه ارزی جهت مبادلات در اختیار ندارند و بر اساس قوانین و مقررات ذیرربط و طی مراحل قانونی با جمع آوری دفترچه مبادلات مرزی مرزنشینان حوزه ، عمل ، نیابتاً مبادلات مرزی انجام می دهند که در این زمینه درصد سهمیه ارزی و سقف صادراتی کالاهای مجاز را صادر و در قبال آن در چهار چوب فهرست کالا وارد می نماید.

 صادرات و واردات در بخش تعاونی به 2 صورت انجام می شود :

1)صاورات و واردات توسط شرکت تعاونی مرزنشینان

2)صادرات و واردات به صورت پیله وری

از انواع صادرات می توانبه ، گوگرد ، پلی اتیلن ، مواد پلاستیکی سیمان سفید به افغانستان ، ازبکستان و قرقیزستان اشاره نمود .

از انواع واردات می توان به کالاهایی همچون ، برنج از پاکستان ، چای از هندستان .... اشاره نمود .

انواع خدمات :

شرکت با حد ممکن خدمات زیر را انجام می دهد و یا جزء اهداف برای انجام برای آن است:

1-انجام مبادلات مرزی مرزنشینان  حوزه عملیات به نمایندگی از طرف آنان و صادرات و واردات کالاهای مجاز بارعایت ضوابط قانونی و مقررات صادرات و واردات کشور .

2- تبدیل ، طبقه بندی ، بسته بندی ، مارک گذاری کالاهای داخلی موضوع مبادلات مرزی و حمل آنها به خارج از کشور به منظور فروش و وارد کردن کالاهای مجاز با رعایت قوانین .

3- تأمین نیازمندیهای مصرفی اعضا و خانواده های آنها .

4- ایجاد فروشگاه به تعداد مورد لزوم به منظور خرده فروشی به اعضا

5- انجام خدمات توزیع کالا به اعضا

6- انجام سایر فعالیت های مرتبط با اهداف شرکت

مالکیت در اقتصاد شرکت :

 در نظام تعاونی اصل مالکیت ، در جوامع تعاونی کلیه وسایل تولید ( خدمات ) به شرکت یا جامعه تعاونی و در واقع به همه اعضا تعلق دارد و تصرفات فردی در مالکیت شرکت بر طبق شرایط و ضوابطی است که قبلاً در اساسنامه مطرحگردیده است و مورد تصویب اعضاء قرار گرفته است .

 ترکیب مدیران شرکت به شرح ذیل است :

اعضاء هیئت مدیره توسط گرده های روستاها ( که در رأی گیری در روستاها انتخاب شده اند )در مجمع عمومی برای 3 سال مالی انتخاب می گردند ، که این اعضاء 7 نفر می باشند که عبارتند از :

1- رئیس      2- نائب رئیس      3- منشی      4- دو نفر هیئت مدیره      5- 2 نفر علی البدل

مدیر عامل توسط هیئت مدیره انتخاب و برای تأیید صلاحیت به اداره تعاون معرفی می گردد .بازرسان که 4 نفر میباشند نیز توسط سر گروه های روستاها در مجمع عمومی برای یکسال مالی انتخاب می شوند که 3 نفر بازرس و ا1 نفر علی البدل می باشند .

پایان نامه کارت هوشمند

پایان نامه کارت هوشمند

پایان نامه کارت هوشمند

پایان نامه کارت های هوشمند

 

 
دیباچه 
 
فصل اول: مقدمه ای بر کارتهای هوشمند                                    3
 
1 1      چگونه کارت IC  ساخته می شود؟                                  10
 
2 1      خصوصیات تراشه                                                       12
 
3 1      خصوصیات کارت                                                          13
 
4 1      خصوصیات MASK ROM                                        ـ    15                  
 
5 1      خصوصیات نرم افزار کاربردی                                         15
 
6 1      تولید تراشه                                                                16
 
7 1      بارگذاری کاربرد                                                             19
 
8 1      شخصی کردن کارت                                                      20
 
9 1      فعال سازی کاربرد                                                         20
 
10 1     خصوصیات فیزیکی کارت تماسی                                     20
 
11 1     کارتهای هوشمند و تکنولوژی های مرتبط                              31
 
12 1     انواع مختلف کارتهای دارای تراشه                                        35
 
13 1     تراشه ریزپردازنده ایمن                                                      40
 
14 1    وسایل READ/WRITE  کارتهای هوشمند                            45
 
15 1    رابطهای کارتهای هوشمند: (تماسی و بدون تماس )                49
 
16 1    تکنولوژی های چندگانه و کارتهای چندرابطی                           55
 
17 1   کارتهای چندکاربردی                                                             59
 
فصل دوم: اجزاء و مولفه های یک سیستم کارتی هوشمند                      64
 
1 2    کارتها                                                                                   64
 
2 2    سیستم مرکزی مدیریت کارت                                                   65
 
3 2    نرم افزار و تجهیزات کاربردی کارتهای هوشمند                             65
 
4 2    ریدر کارت                                                                             67
 
5 2    رابط های برای ارتباط با پایگاه داده قبلی                                   67
 
فصل سوم: ساختار مدیریت چرخه دوام کارت                                       68
 
1 3    خریداری کارت ها                                                                   68
 
2 3    ارزش دهی اولیه ی کارت ها                                                     69
 
3 3    شخصی کردن کارت ها                                                            69
 
4 3    صدور کارت ها                                                                       71
 
5 3    جایگزینی کارت ها                                                                  72
 
6 3    بلاک کردن یا خارج کردن کارت از بلاک                                       73
 
7 3       بازنشاندن PIN                                                                   ـ 74
 
8 3    مدیریت  Certificate                                                            ـ 75
 
9 3    مدیریت کلید                                                                          76
 
10 3   مدیریت پایگاه داده ی دارنده کارت                                               78
 
11 3   کنترل موجودی کارت                                                                  79
 
12 3    ارایه ی خدمات به دارندگان کارت ها                                          80
 
فصل چهارم: امکانات کارت هوشمند برای استفاده در آژانس ها                   82
 
1 4     شناسایی                                                                                        84
 
2 4    کارت های هوشمند وامنیت ساختمانها:کنترل فیزیکی دسترسی                 85
 
3 4     کارت های هوشمند و امنیت IT: کنترل منطقی دسترسی                         86
 
4 4     امضاء دیجیتال                                                                               88
 
5 4     بیومتریک ها و کارت های هوشمند                                                        91
 
6 4     سیستم های بیومتریکی                                                                     101
 
7 4     استفاده از بیومتریک ها در کارت های هوشمند                                       101
 
8 4     استفاده تجاری                                                                                103
 
9 4     مزایای تکنولوژی بیومتریکی                                                                103
 
10 4    خطرات احتمالی تکنولوژی بیومتریکی                                                 104
 
11 4    نگرانی های شخصی، فرهنگی و مذهبی                                               105
 
12 4    رهنمودهای انتخاب یک بیومتریک مناسب                                          106
 
فصل پنجم: مزایای بکار گیری یک سیستم کارت هوشمند                                 108
 
1 5    چرا یک سیستم کارت هوشمند بکار گرفته می شود؟                                 110
 
2 5    مزیت های نسبی کارت های هوشمند در مقایسه با تکنولوژی های دیگر      114
 
منابع و مآخذ                                                                                              119
 

دیباچه

آنچه در پی می آید، مجموعه مطالبی است که پس از تحقیق و بررسی فراوان از میان منابع مختلف بدین شکل گردآوری شده است. کلیه مطالب در ارتباط با کارت هوشمند در پنج فصل گردآوری شده است تا خواننده علاقه مند به مطالب، پس از مطالعه به یک اشراف کلی در مورد کارت هوشمند دست یابد.

مطالب مطروحه به نحو ساده ای بیان شده اند و برای تفهیم به پیش نیاز خاصی احتیاج نمی باشد . تلاش بر این بوده است تا با رعایت سیر منطقی بیان مطالب، مطالب خاصی ناگفته باقی نماند وخواننده به درکی وسیع (و نه الزاما عمیق!) درباره ی کارت هوشمند برسد.

در فصل اول در مورد خصوصیات فیزیکی یک کارت و ویژگی های تراشه و استانداردهای موجود و تکنولوژی های مرتبط صحبت می شود.

در فصل دوم اجزاء و مولفه های یک سیستم کارتی هوشمند مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.

فصل سوم اختصاص به ساختار مدیریت چرخه دوام کارت دارد.

در فصل چهارم امکانات کارت های هوشمند برای استفاده در آژانس ها مورد بررسی قرار گرفته است.

و در نهایت فصل پنجم اختصاص به مزایای نسبی کارت های هوشمند در مقایسه با دیگر تکنولوژی های مرتبط دارد.

 

فصل اول -مقدمهای بر کارت های هوشمند (introduction to smart cards)

واژه ی کارت هوشمند از لحاظ ظاهری پر طمطراق و از لحاظ مفهومی نیز بسیار مبهم است و به شکل های گوناگون از این واژه استفاده می شود . سازمان بین المللی استانداردها از واژه ی کارت های مدار مجتمع استفاده می کند که شامل وسایلی می شود که در آن ها یک مدار مجتمع در داخل یک کارت شناسایی پلاستیکی که دارای استاندارد ISO  1است کار گذاشته شود . این کارت در ابعاد  85.6*53.98 *0.76 میلیمتر مانند کارت های بانکی که دارای نوار مغناطیسی هستند ساخته می شود .

کارت های مدار مجتمع در دو شکل تماسی و بدون تماس موجود می باشند . نوع تماسی به سادگی بوسیله کانکتور طلایی رنگ قابل تشخیص می باشد.

گرچه استاندارد ایزو (2-7816) ، 8 کنتاکت را تعریف می کند، ولی در واقع فقط 6 کنتاکت از 8 کنتاکت برای ارتباط با دنیای خارج به کار گرفته می شوند. . کارت های بدون تماس ممکن است دارای باتری باشند خصوصا در نوع super smart cardsکه دارای صفحه کلید مجتمع و صفحه نمایش LCDمی باشند. به طور کلی نیروی عامل برای کارت های بدون تماس الکترونیکی بوسیله حلقه ی القایی که از پرتوی الکترومغناطیسی فرکانس پایین استفاده می کند ، تامین می شود به همین شکل سیگنال ارتباطی مخابره می شود و یا می توان از کوپلینگ خازنی و یا حتی ارتباط بصری استفاده کرد .

کارت های تماسی بخاطر استفاده گسترده از آن ها به عنوان یک کارت پیش پرداخت تلفنی در فرانسه و در اکثر کشورهای اروپایی رایج ترین ICCموجود بودند . بیشتر کارت های تماسی شامل یک مدار مجتمع ساده می باشند ، گرچه در بعضی از تجربه های آزمایشی از دو تراشه استفاده می شود . تراشه به تنهایی میان سازندگان مختلف ، برای کاربردهای مختلف دارای انواع نسبتا زیادی است .

وظیفه ی  Vccتامین ولتاژ مورد نیاز برای به کار انداختن تراشه است که در گذشته Vccمعمولا 5 ولت بود ولی امروزه تراشه ها با یک ولتاژ 3 ولتی شروع به کار می کنند که این ولتاژ کمتر بواسطه پیشرفت هاییاست که در تکنولوژی نیمه هادی ها بدست آمده است . Vssولتاژ زمین مورد نیاز در برابر ولتاژ Vccاست. resetخط سیگنالی است که برای راه انداختن وضعیت مدار مجتمع بعد از روشن شدن به کار میرود . سیگنال ساعت به عنوان، ولت محرک منطق مدار مجتمع به کار می رود و همینطور در نقش رابط ارتباط سری ظاهر میشود . دو سرعت متداول برای ساعت 4.92 MHz , 3.57 MHzاست . در گذشته سرعت کمتر در اروپا رایج تر بوده است ولی امروزه تا اندازه ی زیادی محبوبیت خود را از دست داده است .

ممکن است این سوال پیش آید که چرا این فرکانس های نا آشنا انتخاب شده اند و چرا فرکانس سرراست 5 MHZانتخاب نشده است . از هر دوی این فرکانس ها به عنوان فرکانس حاصل فرعی رنگی در دنیای تلویزیون استفاده می شود . سیستم PALبرای فرمان دادن از فرکانس 4.92 MHZاستفاده می کند . در حالیکه فرکانس 3.57 MHZبوسیله استاندارد NTSCآمریکا مورد استفاده قرار می گیرد .

کنتاکتور Vppبرای سیگنال ولتاژ بالا مورد نیاز که برای برنامه ریزی حافظه EPROMضروری است به کار میرود . کنتاکتور IOخط سیگنالی است که بوسیله آن تراشه دستورات را دریافت و اطلاعات را با دنیای خارج مبادله می کند .

نخستین موارد استفاده از کارت های ICبرای ذخیره ی اطلاعات قابل حمل و بازیابی آن ها بوده است . از این رو اجزای اصلی یک ICماژول های حافظه هستند . لیست زیر انواع رایج تر حافظه را ارائه می کند .

- حافظه فقط خواندنی ROM

- حافظه فقط خواندنی قابل برنامه ریزی P ROM

- حافظه فقط خواندنی قابل برنامه ریزی و قابل پاک کردن EPROM

- حافظه فقط خواندنی قابل برنامه ریزی و قابل پاک کردن الکتریکی EEPROM

- حافظه با دستیابی تصادفی RAM

یک تراشه خاص ممکن است دارای یک یا تعداد بیشتری از انواع حافظه باشد . این حافظه ها هر یک دارای خصوصیات منحصر به فردی هستند . ROMنوعی از حافظه است که پس از ساخت بوسیله شرکت سازنده ، دیگر قابل تغییر نیست. این نوع حافظه قیمت پایینی دارد به این خاطر که حداقل فضا را در لایه ی سیلیکون اشغال کرده است .

مشکل اصلی ROM، طولانی بودن فرآیند تولید آن و نیز تغییری ناپذیری پس از ساخت است . با توجه به این مشکلات و نیز میزان اندک سفارشات قیمت آن ها در مقایسه با دیگر حافظه ها بسیار پایین است .

حافظه ی P ROMبواسطه لنیکهای ذوب شونده ، بوسیله کاربر قابل برنامه ریزی است . اما برای عملیات برنامه ریزی نیاز به جریان ولتاژ بالا است و از چنین وسایلی معمولا در کارت های مدار مجتمع استفاده نمی شود .

EPROMها در گذشته به طور گسترده مورد استفاده قرار می گرفتند اما چنین اسمی برای این کاربردها مناسب نبود . با وجود اینکه این حافظه بوسیله اشعه ماوراء بنفش قابل پاک شدن است در ICCدریچه کوارتنز لازم هیچ وقت در دسترس نیست حافظه یک بار قابل برنامه ریزی است از این رو به آنها OTPکه مخفف  one  time  programmable است نیز می گویند .

تحویل اساسی در EEPROMها صورت گرفت.این حافظه توسط کاربر قابل پاک شدن بود و همینطور دفعات زیادی قابل نوشتن بود ( بین 10000 تا 000,000,1مرتبه در کاربردهای معمولی )  .

تمام حافظه هایی که تا کنون توصیف شدند غیر فرار بودند به عبارت دیگر هنگامی که ارتباط با منبع تجزیه از بین برود ، آنها محتویات خود را حفظ می کنند. در حافظه های RAMشرایط به گونه ای دیگر است . RAMیک نوع حافظه فرار است و به محض اینکه منبع نیروی لازم را تامین نکند ، اطلاعات از بین می روند. در فصل های بعدی به بررسی جزء به جزء هر یک از این حافظه ها می پردازیم .

برای ادامه بیشتر این بحث باید توجه داشته باشیم که حداکثر قیمت یک ICبه میزان سیلیکون به  کار رفته در آن بستگی دارد. کانکتور ایزو به شکلی طراحی می شود تا قطعات مستطیلی سیلیکون ابعادی به اندازه 25 میلیمتر مربع داشته باشند.( گر چه امکان استفاده از ابعاد 35 میلیمتر مربع یا بیشتر نیز وجود دارد ) نکته حائز اهمیت مربوط به قابلیت اطمینان در برابر خطرات ناشی از شکستگی های مکانیکی است که در ابعاد بزرگتر ، بیشتر رخ می دهد. واضح است که به هرحال باید تلاش شود که حجم تراشه را کاهش داده تا هم از لحاظ قیمت و هم از لحاظ حجم متناسب با کاربرد خاص مورد نظر باشد.

گرچه کارت معمولی نیاز به یک حافظه EEPROM  (128 Bتا 512B) و منطق کنترل حافظه دارد ، برای کاربرد های پیچیده-تر وجودCPU , RAM , EEPROM, ROMبرای انجام عملیات لازم و ضروری است.در واقع به کاربردن CPUیا ریزپدازنده است که منجر به استفاده از واژه «smart» می شود.

در منطق کنترل باید توجه شود که از این کارت ها هم درارتباطات مخابراتی و هم برای ایجاد روش هایی در جهت حفاظت از حافظه در برابر اعمال خلافکارانه استفاده می شود.

شاید ICCدر واقع همان آرزوی دیرینه انسان ها بوده است که بر خلاف اکثر ذخیره کننده های الکترونیکی و ابزار پردازش در آنها مقوله امنیت لحاظ شده است. بنابراین امروزه ما می توانیم میان انواع مختلف ICCاز لحاظ حجم ( انباره ) وامنیت تفاوت قائل شویم.

oفقط حافظه

oحافظه با منطق امنیت

oحافظه با CPU

از منطق امنیت می توان برای کنترل دسترسی به حافظه استفاده کرد. این دسترسی به حافظه را می توان بوسیله کد دسترسی که معمولاً کد بزرگی هم هست انجام داد ( 64 بیت یا بیشتر ). واضح است که استفاده از حافظه EEPROM  باید به شکل سختگیرانه ای مورد کنترل قرار بگیرد. به این دلیل که افراد شیاد می توانند سودهای هنگفتی را با استفاده بدون مجوز از حافظه به جیب بزنند. در فصل های آتی در مورد مقوله امنیت به بحث بیشتری می پردازیم .

در دنیای کارت های هوشمند واژه «کاربرد»1 به طور گسترده ای در توصیف نرم افزارها یا برنامه هایی که توسط ICانجام می شود به کار می رود. در ساده ترین شکل ، یک کاربرد ، مدیریت یک فایل برای سازماندهی اطلاعات ذخیره شده یا دریافتی است. چنین کاربردی به طور کامل در منطق یک تراشه انجام می شود. به همین نحو یک تراشه باید دارای منطق ارتباط باشد که بوسیله آن دستورات توسط دستگاه پذیرنده کارت پذیرفته شوند و بواسطه آن اطلاعات کاربردی را دریافت و انتقال می دهد.

این ICCکه دارای یک CPUمی باشد، می تواند کاربردهای پیچیده ای را انجام داده و حتی کاربردهای چند گانه را نیز انجام دهد، زیرا CPUتوانایی پردازش اطلاعات و تصمیم گیری روی عملیات مختلفی که ممکن است توسط کاربرد درخواست شده را دارد .

1.1)               یک کارت ICچگونه ساخته می شود؟ (How the IC card is made?)

طراحی و ساخت یک کارت هوشمند شامل عملیات متعددی است که در آن ها چگونگی تعبیه و جاسازی تراشه بر روی کارت پلاستیکی در کیفیت محصول نهایی بسیار کلیدی است.عملیات تعبیه به ساختمان کارت بستگی دارد و کل عملیات به خصوصیات و نیازهای کاربرد بستگی دارد.برای ویژگی های مشخص باید به صورت مجزا تراشه ، کارت ، نرم افزار مربوط به ROMو نرم افزار کاربرد را تجهیز کرد.نرم افزار ROM  توسط فروشنده نیمه هادی که تراشه را می سازد تهیه میشود. سازنده کارت، تراشه را روی کارت پلاستیکی قرار می دهد. پر واضح است که سازنده باید اطلاعات شخصی شده و نرم افزار کاربردی را بار گذاری کند. امنیت یکی از جنبه های اصلی در فرایند ساخت کار هوشمند و درتولید نهایی حیاتی است. به همین دلیل در ادامه و در فصل مقرر به بررسی جداگانه این مقوله می پردازیم شکل زیر مراحل ساخت یک کارت هوشمند را نشان می دهد .

گزارش کارآموزی سیکل پرورش قزل آلا رنگین کمان

گزارش کارآموزی سیکل پرورش قزل آلا رنگین کمان

گزارش کارآموزی سیکل پرورش قزل آلا رنگین کمان

 

گزارش کارآموزی سیکل پرورش قزل آلا رنگین کمان

  

فصل اول

مقدمه.........................................................................  2

1- تعریف ماهیان سرد آبی................................................. 3

2- معرفی ماهی قزل آلای رنگین کمان................................... 4

2-1- جایگاه ماهی قزل آلای رنگین کمال در رده بندی جانوری....... 4

2-2- مورفولوژی و اکولوژی ماهی قزل آلای رنگین کمان.............. 4

2-3- آناتومی و فیزیولوژی دستگاه گوارش................................. 6

2-3-1- دهان...................................................................... 6

2-3-2- حلق.......................................................................... 7

2-3-3- مری........................................................................... 7

2-3-4- معده.......................................................................... 7

2-3-5- روده............................................................................ 8

3- شرایط محیطی.................................................................... 8

4- تعریف علم تغذیه................................................................. 9

5- مزرعه پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان................................ 10

6- انواع غذاهای مورد استفاده درمزرعه پرورش.............................. 11

6-1- غذای تر........................................................................... 11

6-1-1- ترکیب غذای تر.............................................................. 11

6-2- غذای مرطوب................................................................... 12

6-3- غذای خشک..................................................................... 13

7- تغذیه بچه ماهیان................................................................ 14

8- مقدار غذادهی....................................................................... 14

9- زمان و دفعات غذادهی............................................................ 18

10- کیفیت غذا......................................................................... 19

11- روش های تغذیه................................................................. 20

12- فرموله نمودن ترکیبات غذایی.................................................. 22

13- زیست سنجی وتکمیل فرمهای مربوطه...................................... 24

13-1- فرم بیومتری..................................................................... 24

فصل دوم

14- احتیاجات مواد غذایی آزاد ماهیان................................................. 27

14-1- انرژی لازم در ماهیان و راه های تأمین آن.................................... 27

14-1-1 احتیاجات انرژی قزل آلای رنگین کمان...................................... 28

14-2- پروتئینها................................................................................ 29

14-2-1- کیفیت پروتئین.................................................................... 30

14-2-2- مواد اولیه پروتئین حیوانی و تغذیه ماهی ها.............................31

14-2-2-1- پودر ماهی fish meal...................................................... 31

14-2-2-2- پودر گوشت و خون blood and meat meat.................. 32

14-2-2-3- پودر خون blood meat................................................. 33

14-2-3- مواد اولیه پروتئینی با منشاء گیاهی در تغذیه ماهی................ 34

14-2-3-1 کنجاله تخم پنبه.............................................................. 34

14-2-3-2- کنجاله سویا.................................................................. 35

14-2-3-3- کنجاله آفتابگردان........................................................... 35

14-2-3-4- کنجاله بادام زمینی:........................................................ 35

14-2-3-5- پروتئین تک سلولی Single cell protein......................... 36

15-1- احتیاجات چربی قزل آلا........................................................ 36

16-1- کربوهیدرات ها یا قندها....................................................... 37

17-1- ویتامینها........................................................................... 38

18-1- بیماریهای بچه ماهیان.......................................................... 41

18-1-1 گرسنگی.......................................................................... 41

18-1-2- هگزامیتیاز (اکتومیتوس)................................................... 42

18-1-3- مشکلات آبششی............................................................. 42

18-2- خراشیدن........................................................................... 43

18-3- آفتاب سوختگی................................................................... 44

فصل سوم

جدول های غذادهی...................................................................... 47

نتیجه گیری................................................................................. 50

فهرست منابع.............................................................................. 52

مقدمه

رشد بی رویه جمعیت در سالهای اخیر و نیاز مبرم به تهیه مواد غذایی از یک طرف و رو به اتمام بودن منابع غذایی قابل دسترس از طرف دیگر توجه به این موضوع که در حال حاضر بسیاری از مردم دنیا با کمبود مواد غذایی روبرو می باشند باعث شده در کشور ما نیز با توجه به رشد جمعیت و محدود بودن منابع آبی و از طرفی رو به کاهش بودن منابع دریایی، شرکت سهامی شیلات ایران را برآن داشت که پرورش ماهی را در آبهای داخلی جدی گرفته و امکانات خود را در جهت افزایش تولیدات داخلی به کار گیرد.

پرورش موفق و پایدار آبزیان اعم از ماهیان وسخت پوستان بستگی به پیش بینی غذای کافی، روابط زیست محیطی و نیز ملاحظات اقتصادی، تهیه و دسترسی به غذا دارد. امروزه به طور میانگین در حدود یک درصد انرژی، 5 درصد کل پروتئین و 14 درصد پروتئین حیوانی مردم از ماهی تأمین می شود که این ارقام روند صعودی داشته و مصرف آبزیان رو به گسترش است. بازده تبدیل غذا به گوشت در ماهی بسیار بالا است در پرورش ماهی بازده تبدیل پروتئین به پروتئین ماهی (کیلوگرم پروتئین در غذا برای تولید یک کیلوگرم پروتئین ماهی) نسبت به جوجه های گوشتی و سایر حیوانات خونگرم بیشتر است.

از نظر پراکنش جغرافیایی گوشه های مختلف آزاد ماهیان توسط بشر به نواحی دور از زیستگاه طبیعی اصلی انتقال داده شده اند. منشاء نسل قزل آلای رنگین کمان کالیفرنیای آمریکاست ولی در حال حاضر در تمامی نقاط جهان که آب مناسب برای زیست این ماهی وجود دارد، گسترش یافته است. توسعه و ترقی روزافزون پرورش آزاد ماهیان منجر به انتقال ماهی آزاد اقیانوس اطلس از سواحل شرقی آمریکای شمالی به سواحل غربی آن و حتی کشورهایی نظیر آفریقای جنوبی، تانزانیا و استرالیا گردیده است.

 

1- تعریف ماهیان سرد آبی

ماهی شناسان، ماهیان آبهای شیرین را بر اساس نیازهای حرارتی آنها به 3 گروه تقسیم نموده اند.

الف) ماهیان مناطق حاره که فقط در آبهای گرم می توانند زندگی کنند بعنوان مثال، ماهیان تیلاپیا وقتی که درجه حرارت آب پاین تر از 12 درجه سانتیگراد تنزل می کند تلف می شوند.

ب) ماهیان آبهای گرم اغلب این ماهیان محدوده حرارتی وسیعی را تحمل می نمایند ولی رشد آنها دردمای زیر 10 درجه سانتیگراد متوقف و یا کند می شود. مهمترین ماهیان گرم آبی عبارتند از: ماهیان خانواده کپور بویژه کپور معمولی و کپور ماهیان عمده هندی.

ج) ماهیان سرد آبی: این ماهیان قادر به تحمل درجات حرارت بیش از 25 درجه سانتیگراد به مدت طولانی نیستند. مهمترین گروه ماهیان سرد آبی مورد پرورش آزاد ماهیان می باشند.

2- معرفی ماهی قزل آلای رنگین کمان

2-1- جایگاه ماهی قزل آلای رنگین کمان در رده بندی جانوری

Fishes= (شاخه) phylum

teleostic= (رده) class

protacantho pterygil= (فوق راسته) sup class

salmoniformes= (راسته) order

salmonidate= (خانواده) family

oncorhynchus= (جنس) genus

onchorhynchus Mykiss= (گونه) species

rainbow trout= (نام انگلیسی) En. name

 

2-2- مورفولوژی و اکولوژی ماهی قزل آلای رنگین کمان

این ماهی از خانواده آزاد ماهیان است مهمترین ویژگی آن وجود باله چربی است که بین باله پشتی و باله دمی قرار دارد. این ماهی دارای یک نوار پهن بصورت رنگین کمان در هر طرف بدن می باشد. از لحاظ ظاهری قزل آلای رنگین کمان بدن کشیده ای دارد رنگ قوس و قزحی از سرپوش برانشی تا انتهای دم کشیده شده است. باله هایش توسعه یافته و تعداد آنها 8  تاست. این باله های شامل دو باله سینه ای، دو باله شکمی، یک باله مخرجی، یک باله دمی و دو باله پشتی است که یکی از آنها بالای بدن ماهی و در وسط قرار دارد و دارای اشعه است. به روی سر، بدن، پشت، باله چربی و باله دمی این ماهی لکه های تیره رنگ دیده می شوند. رنگ بدن این آبزی سبز زیتونی در پشت 3 تا خاکستری روشن و سفید با خالهای سیاهرنگ می باشد. حداکثر طول این ماهی به 70 سانتیمتر و حداکثر وزن بدن آن به 7 کیلوگرم می رسد.

محدود زیستگاه قزل آلای رنگین کمان از رودخانه کاسکونیم